Pályázatok

Segítjük a kezdetektől a végletekig!

Szakértelem

Hiszen ez elvárható.

Felkészültség

Vágyunk a fejlődésre.

Energetika

  Energiahatékonysági számítás, Épületenergetikai Tanúsítás, Energetikai szakreferens, Energetikai auditálás.   Bővebben

Tervezés - Szakértés

  Épületgépészeti tervezés, Gáz- és Olajipari tervezés, Energetikai tervezés.   Bővebben

Kivitelezés

Tervezés és Szakértés területeire épülő kivitelezési tevékenységek   Családi házak, Bővebben

Híreink

Jogszabályi változások, Új technológiák, Új módszerek, Egyéb híranyagok. Fontos történések.  Bővebben
  • 1

 

23 milliárd forint támogatással eddig mintegy 125 ezer család tudott energiahatékony eszközöket vásárolni, illetve javítani otthonuk energetikai helyzetén. A program folytatásában a teljes műszaki tartalom megújítása, a megújuló energia, fűtés-hűtés korszerűsítés kerülhet előtérbe.

Az NFM vizsgálja a vissza nem térítendő támogatás lehetőségét, a háztartási eszközcsere kiterjesztését más termékekre, és felmérik a fűtési eszközök korszerűsítési igényét – hangsúlyozta Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

A Nemzetgazdasági Minisztérium hamarosan kiírja a háztartások rezsicsökkentését eredményező pályázatokat, a Közép-Magyarország régióban a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (Vekop) 10 milliárd, a többi régió számára a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) 105 milliárd forint kerettel. A tenderkiírásokban arra törekednek, hogy az eddigi klasszikus nyílászáró csere és szigetelés mellett a teljes műszaki tartalom megújítása, a megújuló energia, fűtés-hűtés korszerűsítés szerepeljen.

Fontos emellett a közintézmények energiahatékonyságának javítása is. A kormány a korábbi években a Környezet és energia operatív program (Keop) keretében 160 milliárd forintot fordított a közintézmények energiaracionalizálására, míg az új programozási időszakban 150 milliárd forintot szán a további fejlesztésre.

 

forrás: http://enhat.mekh.hu/index.php/2017/01/19/tavasszal-folytatodhat-az-otthon-melege-program/